GO-4-MBO zoekt jeugdadviseur(s)

GO-4-MBO zoekt jeugdadviseur(s)

Vind jij het leuk om zorg en ondersteuning met onderwijs te combineren? Hou je van het opstarten van nieuwe uitdagingen en projecten? Ben je flexibel en heb je een flinke dosis lef? Dan zoeken wij jou!!!

Jeugdadviseur(s) MBO-scholen Amsterdam 24 – 36 uur


Waar kom je te werken?
“GO-4-MBO” is een samenwerking die bestaat uit 3 innovatieve, wendbare, dynamische  zorgaanbieders voor integrale jeugdhulp. Stichting Groeimee, de SMD en YOEP Onderwijs en Zorg hebben hun focus op het verbinden van zorg en onderwijs.  Voor opdrachtgevers betekent dit dat wij mensen leveren die hun vak verstaan en met trots, passie en vertrouwen hun werk doen. Én dat we daarin continuïteit kunnen bieden. Wij hebben onze krachten gebundeld met als resultaat een integraal passend zorg – en ondersteuningsaanbod voor de MBO-scholen in Amsterdam. Door het delen van onze (J)GGZ -, jeugd-, sociaal juridische – en maatschappelijke kennis bieden wij studenten multidisciplinaire ondersteuning op maat.


Wat houdt het project in?

Voor een nieuw project zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele Jeugdadviseurs. Je maakt in deze functie onderdeel uit van het MBO-jeugdteam Amsterdam en werkt hierbij nauw samen met jeugdadviseurs, psychologen en verpleegkundigen vanuit de eigen organisaties maar natuurlijk ook met de collega’s van de scholen, de gemeentelijke teams (in en om Amsterdam) en de jeugdartsen.

Voor jongeren verandert er bij het volwassenen worden veel: ze gaan zelfstandig wonen, eigen geld verdienen en steeds meer zelf beslissingen nemen. De meeste jongeren leren dit vanzelf, met vallen en opstaan en met ondersteuning van ouders en vrienden. Maar niet voor alle jongeren is dit vanzelfsprekend. Er is een groep die kwetsbaar is en ondersteuning nodig heeft in de overgang van jeugd naar volwassenheid. Het gaat dan vooral om leren, werken, sociale relaties en zelfredzaamheid. Om dit vorm te geven hebben de Amsterdamse MBO-scholen de wens uitgesproken zorgteams op te bouwen om zodoende efficiënte jeugdhulp te kunnen bieden aan hun studenten. Dit doen zij door middel van MBO-jeugdteams. Deze teams zijn onderdeel van de scholen en de hulp vindt ook daar plaats. Ze willen hierbij energieke en lerende teams met medewerkers vanuit diverse zorg organisaties die gezamenlijk het hele spectrum aan zorg kunnen bieden. Vanuit “GO-4-MBO” leveren we jeugdadviseurs, -psychologen en jeugdverpleegkundigen die vanuit onze visie en trots meewerken aan dit project waarbij kwaliteit en continuïteit belangrijk is. 


Wat zijn de kerntaken? 

 • Als jeugdadviseur lever je een bijdrage aan een efficiënt, energiek en lerend MBO-jeugdteam, met hart voor de student en resultaat voor de school.  
 • Je streeft naar een toename van jongeren die zelfstandig en zelfredzaam zijn en daarmee een betere start maken op de arbeidsmarkt en in de samenleving
 • Je bent cultuursensitief en kent de context van de MBO-instelling. Het gaat altijd om de juiste professional op de juiste plaats. 
 • Je bent een bekend gezicht, zowel voor de studenten als binnen de zorgstructuur van de school. Een open en empathische houding, belangstelling voor de student en vriendelijke toon zonder soft te zijn kenmerken hem. Met vasthoudendheid, lef en kleurt buiten de lijntjes als dat nodig is. 
 • Je bent scherp en analytisch en hebt de vaardigheid om mee te denken met de student en zijn sociale netwerk. Resultaat: een passende oplossing of dit nu gaat om groepsgericht en preventief aanbod voor professionals, studenten en/of opvoeders, of een individuele vraag van een student.  
 • Je kent je eigen grenzen en werkt samen met de andere professionals in het MBO jeugdteam, vanuit een onafhankelijke en neutrale positie.
 • De MBO-instelling herkent de jeugdadviseur als de linking pin tussen de interne zorgstructuur van de school en de externe zorgstructuur van gemeenten, buurtteams, het lokale voorveld en specialistische zorgaanbieders. 

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO MWD, SPH, Social Work of SJD
 • Ervaring in het maatschappelijk-, jeugd- of JGGZ werk met jongvolwassenen is een pré
 • SKJ, BIG of Registerplein registratie

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende baan in een ondernemende en innovatieve organisatie.
 • Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao Jeugdzorg, de functie is ingeschaald in schaal 9 of Sociaal Werk schaal 8
 • Als jeugdadviseur kom je in dienst bij Stichting Groeimee of de SMD. 
 • Een inspirerende werkomgeving met veel mogelijkheden.
 • Een enthousiast team met betrokken collega’s.

Wil je meer weten? 

Voor informatie over deze vacature kan je contact opnemen met:


Ilje Mollerus manager bij Stichting Groeimee

06-48873371


Helen van Raan, manager de SMD

06-12803513


Geïnteresseerd? 

Dan kun je jouw sollicitatie per e-mail richten aan sollicitatie@stichtinggroeimee.nl 

Wij ontvangen graag zo spoedig mogelijk jouw brief en cv, doch uiterlijk 4 juni.


Het betreft een vacature van een voorlopige gunning vanuit een aanbestedingsprocedure. De bezwarenperiode loopt af op 2 juni ook volgt op deze datum de definitieve gunning. Vooruitlopend op deze definitieve gunning stellen wij deze vacature vacant.