Gezinscoach Voorgezet Onderwijs Kracht, Den Haag

Dacht je even snel die ene leuke, nieuwe job te vinden die jou echt de uitdaging biedt die je zoekt, blijkt het toch niet zo makkelijk te zijn… Maar nu heb je beet! YOEP is anders. Komt dat even goed uit, want ons team in Den Haag is op zoek naar een:

Gezinscoach Voortgezet Onderwijs (HBO) (24-36 uur p/wk)

Wie wij zoeken

Als gezinscoach Voortgezet Onderwijs werk je nauw samen met de Kracht-gezinscoaches binnen ons Als gezinscoach Voortgezet Onderwijs werk je nauw samen met de Kracht-gezinscoaches binnen ons dynamische team. Samen vormen we een team met uitgebreide expertise dat gerichte ondersteuning biedt op school en snel kan schakelen naar het Kracht-team indien nodig. Jouw rol omvat het leggen van contacten met het zorgteam op school, evenals het ondersteunen van leerlingen en ouders die ondersteuning nodig hebben. Je initieert en neemt deel aan collectieve programma’s op scholen, terwijl je ook directe ondersteuning biedt en actief meedenkt over verbeteringen.

De gezinscoaches in het VO-team hebben een extra rol naast hun taken als gezinscoach: ze fungeren als koppelgenoot voor diverse Haagse VO-scholen. Deze koppelgenoot werkt in nauwe samenwerking met SMW+ en de partners van het JES-netwerk, waaronder coördinatoren voor passend onderwijs, SWV-adviseurs, leerlingenzorg en maatschappelijk werkers. Ons gezamenlijke doel is om tijdig passende zorg te bieden aan jongeren en om thuisblijven en schooluitval te voorkomen. We streven naar een integrale aanpak om jongeren zowel op school als thuis optimaal te ondersteunen.

De rol vereist een brede kennis van sociale kaarten en beschikbare hulpbronnen, inclusief een grondige kennis van het vastgestelde aanmeldingsproces voor het voortgezet onderwijs. Actief verzamelen van ondersteuningsbehoeften uit zowel gezins- als schoolsituaties is essentieel, evenals een goed begrip van de doelstellingen van de school en de verschillende interne en externe ondersteuningsstructuren.

Daarnaast is samenwerking met zowel interne als externe professionals cruciaal, evenals het bekend zijn met de specifieke taken van een koppelgenoot bij voortgezet onderwijs. Deze rol omvat het verstrekken van zowel gevraagd als ongevraagd advies aan zowel scholen als maatschappelijk werkers, het signaleren van veelvoorkomende problemen in een vroeg stadium en het waarborgen van de voortdurende veiligheid van jongeren. Als zorgcoach binnen de hulpverleningstrajecten ben je betrokken bij het begeleiden van jongeren en gezinnen voor zowel kortere als langere periodes, waarbij je bijdraagt aan de kwaliteitsontwikkeling door deelname aan verschillende werkgroepen.

Wie is YOEP?

YOEP is in staat om een volledig trajecten van begeleiding, jeugdhulp en SGGZ aan te bieden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 6 tot 23 jaar die vastlopen in hun functioneren en hun dagelijks leven. Bijzonder aan onze organisatie is dat wij werken volgens zelforganisatie. Het team neemt met elkaar besluiten en is verantwoordelijk voor het behalen van resultaten en de manier waarop we dat doen. Naast de inhoudelijke rol hebben de meeste teamleden één of meerdere rollen die nodig zijn om het team als geheel goed te laten draaien. We vinden het belangrijk dat zo’n rol goed aansluit op jouw interesse, je talenten en je energie. Wie bieden je dan ook graag de kans om een rol uit te proberen.

Bijzonder aan onze organisatie is dat wij werken volgens zelforganisatie. Het team neemt met elkaar besluiten en is verantwoordelijk voor het behalen van resultaten en de manier waarop we dat doen. Naast de inhoudelijke rol hebben de meeste teamleden één of meerdere rollen die nodig zijn om het team als geheel goed te laten draaien. We vinden het belangrijk dat zo’n rol goed aansluit op jouw interesse, je talenten en je energie. Wie bieden je dan ook graag de kans om een rol uit te proberen.

Nog even terug naar jou!

Ben je dus op zoek naar een écht leuke en uitdagende baan tussen de 24 tot 36 uur per week en heb jij een afgeronde HBO opleiding (SPH, Pedagogiek of Social work) in combinatie met een SKJ registratie voor Jeugd en gezinsprofessional en ben je in het bezit van een rijbewijs met eigen vervoer? Solliciteer dan nu bij YOEP! We hebben jou veel te bieden! Wat dacht je van: • Een contract voor bepaalde tijd voor één jaar, met daarna een contract voor onbepaalde tijd; • Een salaris op basis van CAO GGZ schaal 50 van € 3.346,00 tot een maximum van € 4.434,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (trede afhankelijk van kennis en ervaring); • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris; • 8% vakantietoeslag; • Woonwerk- en thuiswerkvergoeding; • Reiskostenvergoeding; • Werkrooster in overleg; • Hybride werken; • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren; • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als brutoloon; • Een jaarlijkse YOEP-teambuilding dag

Wil je meer weten?

Als je meer informatie wenst over deze functie of het team, of gewoon wil laten weten dat je enthousiast geworden bent, dan kun je mailen, bellen of appen met Bjorn Bouwmeester op 06 – 33 92 88 00 (bereikbaar op kantooruren ma tot do) of mailen naar b.bouwmeester@yoep.nl. Je CV met een korte toelichting kun je mailen naar solliciteren@yoep.nl. Het team zal alles bekijken en als zij net zo enthousiast zijn van jouw sollicitatie als jij van ons, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.

Solliciteer direct

Je kunt jouw sollicitatie per e-mail richten aan solliciteren@yoep.nl. Wij ontvangen graag zo spoedig mogelijk jouw brief en cv.