Ondernemende onderwijscoach Zoetermeer

…omdat ‘problemen op school’ vaak niet alleen problemen op school zijn…

Jongeren met ontwikkelingsproblematiek zoals ADD, ADHD, autisme en hechtingsstoornissen, lopen vaak op meerdere gebieden vast; op school, thuis en in het contact met vrienden. Begeleiding of behandeling op de leefroute van jongeren, dat is wat Studywatchers i.s.m. YOEP doet. Op onze locaties verzorgen wij, tijdens en na schooltijd, persoonlijke onderwijs- en zorgbegeleiding.

Het team in Zoetermeer en Den Haag is op zoek naar een:

Ondernemende onderwijscoach (HBO)

Functie eisen
Een afgeronde Hbo-opleiding (bijvoorbeeld pabo, lerarenopleiding, onderwijskunde enz.).
Salarisindicatie
€ 2407,00 – € 3396,00 (o.b.v. fulltime), afhankelijk van ervaring.
Werkuren Dagen en tijden zijn in overleg

Het belangrijkste in je werk

In ons werk staat het contact met jongeren (12 – 18 jaar) met ontwikkelingsproblematiek centraal. Daarom vinden we het belangrijk dat jij goed met hen om kan gaan. Dit doe je door soepel een gesprek te voeren, scherp te luisteren en gericht door te vragen. En natuurlijk ben jij relaxed met dat wat pubers bezighoudt, waardoor zij zich begrepen en thuis voelen bij ons. Intern zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden om meer te leren over de doelgroep. Ben je op zoek naar een organisatie die nét wat anders is en heb je hart voor jongeren? Lees dan zeker verder!

Wat ga je doen als Onderwijscoach?

Op onze Trainingslocatie en de Doorstart bieden wij specialistische begeleiding en behandeling van jongeren uit het VO met (een vermoeden van) ontwikkelingsproblematiek. Elke jongere krijgt een maatwerktraject wat start met een intake. Het begeleidingsplan omschrijft naast de zorg- ook de onderwijs-hulpvraag waarmee jij en de jongere aan de slag gaan. Jouw focus ligt op het begrijpelijk maken van de leerstof, het leren organiseren van schoolwerk, het aanleren van studievaardigheden en het voorbereiden op toetsen en examens. Op al deze onderdelen coach en begeleid jij de jongere samen met een zorgcoach uit ons team. Je observeert en monitort de ontwikkeling van de jongere en stemt dit actief af met de rest van het team. Naast het direct begeleiden van de jongeren werkt ons team actief aan onderwijsontwikkeling. Als onderwijscoach ligt hier een stevige ondernemende en creatieve rol voor jou weggelegd.

Naast de werkzaamheden binnen onze eigen locaties hebben wij ook regelmatig diverse projecten bij scholen waar je voor in aanmerking zou kunnen komen. Bij alles wat je doet, en dat klinkt misschien gek, is het jouw uiteindelijke doel om overbodig te zijn voor de jongeren. Voor ons staat dat overbodig zijn symbool voor de stap in zelfstandigheid die de jongeren hebben gemaakt. En daar doen we het voor!

Waar ga jij je werk doen en met wie?

Onze locaties zijn gevestigd aan de Jacob Leendert van Rijweg in Zoetermeer en het Prins Mauritsplein 28a in Den Haag. Hier ondersteunt een team van onderwijs en zorg professionals dagelijks jongeren op hun weg terug naar zelfstandigheid. Bijzonder in onze samenwerking is dat wij werken volgens zelforganisatie. Het team neemt met elkaar besluiten en is verantwoordelijk voor het behalen van resultaten en de manier waarop we dat doen. Naast de inhoudelijke rol hebben de meeste teamleden één of meerdere rollen die nodig zijn om het team als geheel goed te laten draaien. We vinden het belangrijk dat zo’n rol goed aansluit op jouw interesse, je talenten, je energie en dat je de kans krijgt om de rol uit te proberen.

Interesse en hoe verder?

Als je meer informatie wenst over deze functies, het team of gewoon wil laten weten dat je heel enthousiast geworden bent, kun je bellen of appen met Dorian de Heer, 06-83831386. Je CV en korte toelichting kun indienen via ons contactformulier of mailen naar info@adastra.nl. Het team gaat dan alles bekijken en als zij net zo enthousiast zijn van jouw sollicitatie als jij van ons, nemen we contact met je op om een eerste keer kennis te maken.

Onze andere websites zijn: www.adastra.nl en www.studywatchers.nl

Nu al geïnteresseerd?

Vul ons contactformulier in of mail je sollicitatie naar info@adastra.nl

Fout: Contact formulier niet gevonden.