Orthopedagoog / Psycholoog kind en jeugd, locatie Den Haag

Vanaf 1 januari 2024 zal jeugd- en gezinshulp in een deel van Den Haag worden uitgevoerd door Kracht, een samenwerkingsverband waar YOEP deel van uitmaakt. In opdracht van de gemeente Den Haag zijn wij verantwoordelijk voor preventie, toegang en basisteams voor jeugd en gezin in de stadsgebieden Kust en Escamp in Den Haag. Onze benadering draait om het concept van ‘samen anders denken en samen anders doen’.

Wij geloven dat elk kind recht heeft op een veilige, gezonde en kansrijke omgeving om in op te groeien. Dit is wat we elk kind en elke ouder/opvoeder toewensen. Kracht staat klaar om het hele gezin te ondersteunen, zowel het kind als de opvoeders. Samen met alle betrokkenen onderzoeken we wie kan bijdragen aan deze ondersteuning en hebben we aandacht voor de gehele leefomgeving. Onze aanpak draait om het collectief heroverwegen van de gebruikelijke denkwijzen en acties, en het samenbrengen van vernieuwende ideeën en praktijken. Samenwerken om het verschil te maken is de kern van Kracht.

Als Orthopedagoog/Kind- en Jeugdpsycholoog bij YOEP word je gekoppeld aan een aantal wijken in de gemeente Den Haag. Samen met een aantal collega’s werk je gebiedsgericht en ben je voor deze wijken het eerste aanspreekpunt als er vanuit het gezin extra ondersteuning nodig is. Als Orthopedagoog ben je betrokken bij de begeleiding en behandeling van complexe problematiek gericht op de BGGZ en SGGZ. Alle gezinnen die binnenkomen worden tijdens een integraal overleg besproken en wordt er gekeken welke zorg er nodig is en wie de regie pakt binnen het gezin. Daarnaast heb je een eigen caseload van gezinnen die je begeleidt, behandelt en ondersteunt bij uiteenlopende vraagstukken.

Als Orthopedagoog/Kind- en Jeugdpsycholoog denk je actief mee met de collega’s van het wijkteam en de vragen die ontstaan. Het doel van deze samenwerking is preventie en gezinsgericht te werken. Hierdoor kan het zijn dat je bepaalde vragen vanuit gezinnen zelf oppakt en dat dit binnen een traject van 5 tot 7 sessies op te lossen is door middel van consultaties. Je denkt actief mee door advies te geven op zorginhoudelijke vragen van de collega’s van het wijkteam en hebt een coachende rol richting deze collega’s. Je voert handelingsgerichte diagnostiek uit en geeft zelf behandeling. Daarnaast sta je in contact met de andere specialisten binnen de verschillende wijkteams en voer je gesprekken om de transformatie van het aanbieden van (jeugd)hulpverlening binnen Den Haag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zijn op zoek naar een Orthopedagoog/Kind- en Jeugdpsycholoog die ervaring heeft opgedaan met het ambulant begeleiden en/of behandelen van gezinnen waar problematieken spelen gericht op jeugdzorg en/of GGZ. Je hebt een authentieke denkwijze en bent een echte doener. Je bent bereid om altijd te onderzoeken waar het olifantenpad ligt. Initiatief nemen en zelfstandig werken passen bij je. Je vindt het leuk om samen met ons het wiel uit te vinden en daarmee de jeugd- en gezinshulpverlening in Den Haag opnieuw vorm te geven.
En natuurlijk beschik je over de volgende kwalificaties:
• Afgeronde relevante WO opleiding en geregistreerd bij het SKJ;
• Minimaal 3 jaar werkervaring in de jeugdzorg of GGZ met focus op ouders en kinderen met autisme en/of complexe systeemproblematiek;
• Je hebt ervaring met behandelingen vanuit de cognitieve gedragstherapie;
• We vinden het wenselijk als je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent;
• Je bent een enthousiast, sociaal en gedreven persoon die een proactieve en zelfstandige werkhouding heeft;
• Je bent leergierig en wilt graag investeren in je eigen ontwikkeling;
• Je bent flexibel als het om werktijden gaat (beschikbaarheid tussen 08.00-18.00);
• In het bezit zijn van een auto is wenselijk, maar geen must.

Nog even terug naar jou!

Ben je dus op zoek naar een echt leuke baan en zie jij jezelf als iemand met een open, betrokken houding en iemand die collegiaal en zelfstandig is? Solliciteer dan nu bij YOEP! We hebben jou veel te bieden! Wat dacht je van: 

• Een salaris op basis van CAO GGZ schaal 60, van € 3.835,00 tot max € 4.981,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur (trede afhankelijk van kennis en ervaring);

• Een warme informele werksfeer;

• Hybride werken;

• Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;

• 8% vakantietoeslag;

• Reiskostenvergoeding;

*• Werkrooster in overleg;

• Een persoonlijk opleidingsbudget;

• Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;

• Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;

• Een laptop en benodigde thuiswerk voorzieningen;

• Ondersteuning van secretariaat, ICT-helpdesk en backoffice;

• Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als brutoloon;

• Een jaarlijkse YOEP-teambuilding dag met al je collega’s, leuke teamuitjes en heel veel gezamenlijke lunches.

Wil je meer weten?

Als je meer informatie wenst over deze functie, het team of gewoon wil laten weten dat je heel enthousiast geworden bent, dan kun je bellen of appen met Bjorn Bouwmeester op 06-33 92 88 00 (bereikbaar op kantooruren ma-do) of mailen naar b.bouwmeester@yoep.nl
Je CV met een korte toelichting kun je mailen naar solliciteren@yoep.nl. Het team zal alles bekijken en als zij net zo enthousiast zijn van jouw sollicitatie als jij van ons, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.

Solliciteer direct

Je kunt jouw sollicitatie per e-mail richten aan solliciteren@yoep.nl. Wij ontvangen graag zo spoedig mogelijk jouw brief en cv.