Vacature Gezinscoach Voortgezet onderwijs, YOEP Den Haag

Dacht je even snel die ene leuke, nieuwe job te vinden die jou echt de uitdaging biedt die je zoekt, blijkt het toch niet zo makkelijk te zijn… Maar nu heb je beet! YOEP is anders. Komt dat even goed uit, want ons team in Den Haag is op zoek naar een gezinscoach VO!

Wat houdt de rol in?

Als gezinscoach Voortgezet Onderwijs werk je nauw samen met de Kracht-gezinscoaches binnen ons Als gezinscoach Voortgezet Onderwijs werk je nauw samen met de Kracht-gezinscoaches binnen ons dynamische team. Samen vormen we een team met uitgebreide expertise dat gerichte ondersteuning biedt op school en snel kan schakelen naar het Kracht-team indien nodig. Jouw rol omvat het leggen van contacten met het zorgteam op school, evenals het ondersteunen van leerlingen en ouders die ondersteuning nodig hebben. Je initieert en neemt deel aan collectieve programma’s op scholen, terwijl je ook directe ondersteuning biedt en actief meedenkt over verbeteringen.

De gezinscoaches in het VO-team hebben een extra rol naast hun taken als gezinscoach: ze fungeren als koppelgenoot voor diverse Haagse VO-scholen. Deze koppelgenoot werkt in nauwe samenwerking met SMW+ en de partners van het JES-netwerk, waaronder coördinatoren voor passend onderwijs, SWV-adviseurs, leerlingenzorg en maatschappelijk werkers. Ons gezamenlijke doel is om tijdig passende zorg te bieden aan jongeren en om thuisblijven en schooluitval te voorkomen. We streven naar een integrale aanpak om jongeren zowel op school als thuis optimaal te ondersteunen.

Wie zoeken wij?

De rol vereist een brede kennis van sociale kaarten en beschikbare hulpbronnen, inclusief een grondige kennis van het vastgestelde aanmeldingsproces voor het voortgezet onderwijs. Actief verzamelen van ondersteuningsbehoeften uit zowel gezins- als schoolsituaties is essentieel, evenals een goed begrip van de doelstellingen van de school en de verschillende interne en externe ondersteuningsstructuren.

Daarnaast is samenwerking met zowel interne als externe professionals cruciaal, evenals het bekend zijn met de specifieke taken van een koppelgenoot bij voortgezet onderwijs. Deze rol omvat het verstrekken van zowel gevraagd als ongevraagd advies aan zowel scholen als maatschappelijk werkers, het signaleren van veelvoorkomende problemen in een vroeg stadium en het waarborgen van de voortdurende veiligheid van jongeren. Als zorgcoach binnen de hulpverleningstrajecten ben je betrokken bij het begeleiden van jongeren en gezinnen voor zowel kortere als langere periodes, waarbij je bijdraagt aan de kwaliteitsontwikkeling door deelname aan verschillende werkgroepen.

Nog even terug naar jou!

Ben je dus op zoek naar een écht leuke en uitdagende baan tussen de 24 tot 36 uur per week en heb jij een afgeronde HBO opleiding (SPH, Pedagogiek of Social work) in combinatie met een SKJ registratie voor Jeugd en gezinsprofessional en ben je in het bezit van een rijbewijs met eigen vervoer? Solliciteer dan nu bij YOEP! We hebben jou veel te bieden! Wat dacht je van:

Direct solliciteren

Als je meer wilt weten over deze functie, ons team, of gewoon wilt laten weten dat je enthousiast bent geworden, neem dan contact op met Bjorn Bouwmeester:

Vacature

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Vul hier een toelichting bij het formulier in.