Cliëntenraad

Binnen de YOEP-groep hebben wij een cliëntenraad bestaande uit ouders van jongeren die in zorg zijn bij YOEP of cliënten die ouder zijn dan 18 jaar. De cliëntenraad behartigt de belangen van de cliënten. Periodiek komen zij bijeen om met elkaar te vergaderen en om bij te praten met het bestuur en/of de bestuurder. Zij hebben hierin een adviserende rol.

CARROUSELS

Naast de cliëntenraad bestaan er binnen de YOEP-groep ook zogeheten ‘carrousels’. In totaal zijn er vier verschillende carrousels:

  1. Jongerenraad tot 12 jaar
    • Gezien de leeftijd van deze jongeren is het van belang dat de ouder van desbetreffend kind aansluit bij het carrousel
  2. Jongerenraad van 12 t/m 18 jaar
  3. Volwassenraad
  4. Ouderraad

Twee keer per jaar wordt er een moment door de YOEP-groep georganiseerd waarop het carrousel bij elkaar komt. Hiervoor worden alle (ouders van) cliënten uitgenodigd die op dat moment in zorg zijn. Deze online bijeenkomst wordt geleid door twee medewerkers vanuit de YOEP-groep.

Thema’s die besproken worden tijdens het carrousel bijeenkomst zijn onder andere:

Contact met de cliëntenraad

Het is natuurlijk belangrijk dat de cliëntenraad informatie krijgt van ouders. Ouders kunnen de cliëntenraad bij vragen of onderwerpen bereiken via het mailadres: cliëntenraad@yoep.nl. Ook kan onderstaand formulier ingevuld worden wanneer u een vraag of onderwerp wilt aandragen door de carrousels en vergaderingen van de cliëntenraad. Hierbij willen wij benadrukken dat casussen volledig anoniem worden aangedragen.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over een cliëntenraad en de geldende wet en regelgeving het document: ‘Invloed op kwaliteitsbeleid; Een handreiking voor cliëntenraden in de jeugdzorg’

Cliëntenraad

Naam
Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze cliënten. Alle vragen, onderwerpen en/of cases controleren wij altijd voordat deze bij de cliëntenraad wordt ingediend. Persoonsgegevens worden vooraf verwijderd i.v.m. de AVG.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.