Hulp voor kind & jeugd

Bij YOEP Kind & Jeugd zetten we ons in voor jou. We begrijpen dat het belangrijk is om maatwerk te bieden en daarom hebben we een geheel eigen visie op hulpverlening. Bij ons staat jouw vraag centraal en werken we lokaal, in jouw eigen vertrouwde omgeving en samen met jouw gezin en/of omgeving. We zijn voornamelijk actief op het snijvlak van gezin met het onderwijs en de zorg. Wij helpen jou bij psychische problemen, en we werken er samen met jou aan om de regie over je eigen leven te vergroten.

Direct naar

Zorg dichtbij, daar waar nodig

Bij YOEP hebben we een breed aanbod van diensten, speciaal gericht op jouw behoeften. Of je nu begeleiding, behandeling of specifieke specialistische hulp nodig hebt, wij hebben het allemaal. Daarin hebben we een geheel eigen visie op hulpverlening. Ons doel is om jou te ondersteunen in jouw ontwikkeling, zodat je mee kan blijven doen in de maatschappij.

Bij YOEP geloven we in de kracht van een netwerkorganisatie waarin zorg, onderwijs en andere leefgebieden met elkaar verbonden zijn. We streven ernaar om direct de juiste hulp op maat aan te bieden. Onze teams bestaan uit betrokken professionals die met passie en expertise werken. We werken in kleine teams, zodat er persoonlijke aandacht is en jij je gehoord en begrepen voelt.

Bij YOEP willen we dat jij jezelf kunt zijn en dat je je veilig en vertrouwd voelt. We willen samen met jou bouwen aan een toekomst waarin jij je volledige potentieel kunt bereiken en kunt groeien. We zijn er voor jou, om jou te helpen bij elke stap op jouw pad naar zelfstandigheid en welzijn.

Waar YOEP bij kan helpen

Hoe wij te werk gaan

Je kunt bij YOEP terecht met een verwijsbrief van je huisarts of met een doorverwijzing vanuit de gemeente. Maar wat gebeurt er daarna? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het traject van aanmelden tot nazorg loopt.

1

Aanmelden

Nadat je bij de YOEP-groep aangemeld bent met een verwijzing, wordt er door ons binnen een week contact met je opgenomen (of met je ouders wanneer je jonger bent dan 16 jaar).

2

Intake

Als we al jouw gegevens ontvangen hebben, zoeken we de juiste begeleider/behandelaar voor jou en je hulpvraag. Hiermee heb je een eerste intake gesprek.

3

Behandelplan

Wanneer we jou wat beter hebben leren kennen en een goed beeld hebben hoe we jou verder kunnen helpen, stellen we een behandelplan op. Hierin vertellen we hoe we denken jou verder te kunnen helpen.

Locaties bij jou in de buurt

De YOEP-groep heeft inmiddels 18 locaties en is werkzaam in 7 regio’s in Nederland. De locatie waar je terecht kunt, is afhankelijk van je hulpvraag. Wil je meer weten over de YOEP locaties of ben je benieuwd waar YOEP bij jou in de buurt zit? Bekijk dan onze locaties.

Per zorgaanbod en/of regio zijn er verschillende wachttijden bij YOEP. Deze zijn terug te vinden op de locatie-pagina’s.