Hulp voor (jong)volwassenen

Bij YOEP streven we ernaar om jou, als (jong)volwassene, te ondersteunen bij het vergroten van de regie over je eigen leven. We begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft en daarom hebben we een geheel eigen visie op hulpverlening. Bij ons staat jouw vraag centraal en werken we lokaal, in jouw eigen vertrouwde omgeving. Ons doel is om jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat je aansluiting kan vinden en behouden in de maatschappij.

Direct naar

Zorg dichtbij, daar waar nodig

Bij YOEP bieden we een breed scala aan diensten onder één dak, zodat we maatwerk kunnen leveren dat aansluit bij jouw specifieke situatie. Of je nu behoefte hebt aan begeleiding, behandeling of gespecialiseerde hulp, wij hebben het allemaal.

Bij YOEP willen we dat jij jezelf kunt zijn en dat je je gehoord en begrepen voelt. We creëren een veilige en vertrouwde omgeving waarin jij kunt groeien en je volledige potentieel kunt bereiken. We zijn er voor jou, om jou te helpen bij het nemen van de regie over jouw eigen leven en het realiseren van jouw persoonlijke doelen.

Waar YOEP bij kan helpen

Hoe wij te werk gaan

Je kunt bij YOEP terecht met een verwijsbrief van je huisarts of met een doorverwijzing vanuit de gemeente. Maar wat gebeurt er daarna? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het traject van aanmelden tot nazorg loopt.

1

Aanmelden

Nadat je bij de YOEP-groep aangemeld bent met een verwijzing, wordt er door ons binnen een week contact met je opgenomen (of met je ouders wanneer je jonger bent dan 16 jaar).

2

Intake

Als we al jouw gegevens ontvangen hebben, zoeken we de juiste begeleider/behandelaar voor jou en je hulpvraag. Hiermee heb je een eerste intake gesprek.

3

Behandelplan

Wanneer we jou wat beter hebben leren kennen en een goed beeld hebben hoe we jou verder kunnen helpen, stellen we een behandelplan op. Hierin vertellen we hoe we denken jou verder te kunnen helpen.

Locaties bij jou in de buurt

De YOEP-groep heeft inmiddels 18 locaties en is werkzaam in 7 regio’s in Nederland. De locatie waar je terecht kunt, is afhankelijk van je hulpvraag. Wil je meer weten over de YOEP locaties of ben je benieuwd waar YOEP bij jou in de buurt zit? Bekijk dan onze locaties.

Per zorgaanbod en/of regio zijn er verschillende wachttijden bij YOEP. Deze zijn terug te vinden op de locatie-pagina’s.