YOEP en Ad Astra slaan de handen ineen

YOEP Onderwijs en Zorg en Ad Astra hebben besloten om samen verder te gaan. Beide organisaties werken op het raakvlak van onderwijs en zorg en vullen elkaar daardoor naadloos aan.

YOEP concentreert zich met 60 professionals, waaronder Kinder- en Jeugdpsychiaters, artsen, psychologen en orthopedagogen voornamelijk op ambulante diagnostiek en behandeling in SGGZ. YOEP is werkzaam in de regio’s Zuid-Holland Zuid, Midden-Holland, Haaglanden, Holland-Rijnland, regio Amsterdam, Gooi en Vechtstreek.

Ad Astra biedt begeleiding en behandeling aan kinderen en jongvolwassenen die vastlopen wegens diverse ontwikkelingsproblematiek. Ad Astra concentreert zich op specialistische begeleiding, jeugdhulp en generalistische basis gezondheidszorg (BGGZ en is werkzaam in de regio’s Midden-Holland en Haaglanden.

Waarom gaan wij samen?

Door de krachtenbundeling ontstaat voor cliënten een organisatie met een breed aanbod van integrale jeugdhulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de jeugdzorg. Door te gaan samenwerken kunnen wij nog meer bijdragen aan effectieve en betaalbare jeugdzorg. Innovatie en constante verbeterprocessen zijn de drijfveren voor onze medewerkers, evenals een hoge cliënttevredenheid.  Hierdoor komen we weer een stapje dichter bij onze doelstelling; de zorg voor onze cliënten te optimaliseren en op een resultaatgerichte manier direct de juiste zorg kunnen bieden.

Wat betekent dit voor jou als cliënt en voor u als ouder/verzorger?

De zorg die wij nu verlenen wordt op de kenmerkende YOEP- en Ad Astra-wijze voortgezet met dezelfde bekende en professionele behandelaren. De continuïteit én kwaliteit van onze zorg zal onveranderd worden gewaarborgd. Voor de kinderen en jongeren die bij ons onder behandeling en/of begeleiding zijn zal er dan ook niets veranderen.

Wat betekent dit voor u als verwijzer?

De krachtenbundeling van YOEP en Ad Astra zal meer integrale jeugdhulp opleveren. Voor verwijzers zal er geen wijziging optreden; de verwijzingen blijven lopen via YOEP en Ad Astra zelf.

Voor meer informatie over onze organisaties kijkt u op www.yoep.nl en www.adastra.nl.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via communicatie@yoep.nl of info@adastra.nl.

Bekijk ook

Feestelijke opening hoofdkantoor YOEP-groep in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 6 juni heeft de YOEP-groep feestelijk haar nieuwe hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn geopend. Deze locatie zal dienen als de centrale backoffice van de organisatie, waar alle stafafdelingen samenkomen om efficiënter samen te werken en meer kwaliteit en continuïteit te bieden in de ondersteuning van behandelaars, cliënten en relaties.

PHHaastrecht gaat samen met YOEP

PHHaastrecht heeft zich aangesloten bij de netwerkorganisatie van de YOEP-groep. Doordat PHHaastrecht en YOEP op inhoudelijk vlak de krachten bundelen...