YOEP Zoetermeer (J.L. van Rijweg)

Algemene informatie

Welkom bij YOEP locatie Zoetermeer. Wij zijn gevestigd in een fijn pand op de tweede etage die zowel met de trap als met de lift te bereiken is. Deze locatie is gelegen in de buurt van het winkelcentrum ‘’Stadshart’’.

Een prettige omgeving waar we jou kunnen helpen met gerichte begeleiding op de Doortstart, Trainingslocatie en Studywatchers.

Ons team bestaat uit onderwijscoaches en zorgcoaches met verschillende expertises, die onderwijs en begeleiding bieden voor jongeren.

Type hulp en wachttijden

Als je het gevoel hebt dat je thuis of op school vastloopt, dan kun je soms een extra steuntje in de rug gebruiken. Onze medewerkers van het Wendbaar Team kunnen je daarbij helpen. Zij bieden ambulante behandeling of begeleiding op school, thuis of zelfs op je lokale sportvereniging.

20 weken

De Brussencursus is in het leven geroepen voor broers en zussen van kinderen met autisme (ASS) en/of ADHD. De cursus helpt met het creëren van begrip, het vergemakkelijken van onderlinge omgang en het herstellen van de harmonie in huis.

Neem contact op

De scheidingspoli van YOEP biedt een uitgebreid programma voor begeleiding van ouders en kinderen voor, tijdens en na de scheiding. Hulp nodig met het opstellen van een ouderschapsplan? De scheidingspoli van YOEP helpt!

10 weken

Met het hebben van hoogbegaafdheid komen een heel aantal positieve eigenschappen. Wanneer jongeren met hoogbegaafdheid hiermee om leren gaan zullen ze minder vastlopen in het dagelijkse leven. Jongeren met hoogbegaafdheid kunnen last hebben van concentratie- en gedragsproblemen. De begeleiding van YOEP geeft jongeren de tools om op een positieve manier met de eigenschappen van hoogbegaafdheid om te gaan.

20 weken

Voor een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs. YOEP biedt, in samenwerking met Studywatchers, een brugklastraining aan. Hier leren kinderen onder andere plannen, structureren, organiseren en efficiënt leren. Samen werken we aan gedrag, houding en weerbaarheid om sociale vaardigheden te versterken.

Neem contact op

Wanneer je tijdelijk niet in staat bent om de lessen in het voortgezet onderwijs -geheel of gedeeltelijk- te volgen, dan kan een snelle interventie het verschil maken. In samenwerking met de betreffende school zorgt YOEP ervoor dat de jongere toch bij kan blijven met het reguliere lesprogramma.

Het Doorstart programma van YOEP helpt de jongere bij onder andere: Depressie, autisme of angstproblematiek die de schoolgang kunnen belemmeren.

12 weken

Wanneer je vastloopt op meerdere gebieden in je leven, zoals op school en thuis dan is er vaak sprake van een neerwaartse spiraal die moeilijk te doorbreken is. Het trainingsprogramma van YOEP kan dan het verschil maken door een verandering in gang te zetten met blijvende effecten, waardoor je zelf de regie weer terugkrijgt.

Op onze Trainingslocatie bieden wij specialistische begeleiding en behandeling voor jongeren met een (vermoeden van) problematiek als: ADD, ADHD, angst, depressie en Autismespectrumstoornis (ASS).

De professionals die werken bij YOEP hebben meestal een achtergrond in zowel het onderwijs als de zorg. Zij spreken zowel onderwijs- als zorgtaal en dit helpt om integraal en gericht te kunnen werken om zo partijen met elkaar te verbinden.

12 weken

Let op: we hanteren een cliëntenstop voor CZ en Zilveren Kruis Achmea. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekering voor zorgbemiddeling.

Routebeschrijving

YOEP locatie Zoetermeer is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. De locatie is centraal gelegen in de omgeving van Station  ‘’Centrum West’’ en is dichtbij de snelweg.

OV

YOEP locatie Zoetermeer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Op 8 minuten loopafstand bevindt zich de tramhalte/busstation ‘’Centrum West’’ waar trams 3,4 en 34 rijden. Ook bussen 30,70,71,165,170,400 en 455 rijden hier.

Auto

Er zijn enkele parkeerplekken op het terrein aan de voorzijde, maar ook in de directe omgeving is parkeergelegenheid met de blauwe parkeerschijf.  Op 4 min loopafstand bevindt zich ‘’Parkeergarage Bovenlangs P2’’.

Tarief parkeergarage:

Eerste 2 uur gratis parkeren

Zorgzaam onderwijs, inspirerende toekomst!

Ons team in YOEP Zoetermeer (J.L. van Rijweg)

Laura Habers

Onderwijscoach

Brigitte Maas

Ambulant jeugdhulpverlener

Liesbeth Greiving

NVO Orthopedagoog / Cognitief Gedragstherapeut VGCt® i.o.

Yalisa Franck

Orthopedagoog

Marin Stolker

Zorgcoach & Ambulant jeugdhulpverlener

Floor Keller

Zorgcoach

Kayleigh Zwiers

Ambulant Jeugdhulpverlener / Zorgcoach

Bekijk ook