YOEP Den Haag

Algemene informatie

Welkom bij YOEP locatie Den Haag. Wij zijn gevestigd in een fijn pand op de eerste etage dichtbij de welbekende winkelstraat ‘’De Fred’’. Een prettige en veilige omgeving waar we jou kunnen helpen met gerichte begeleiding.

Op onze locatie in Den Haag kunnen jongeren terecht op de Doortstart, Trainingslocatie en Studywatchers.

StudyWatchers

Ons team bestaat uit onderwijscoaches en zorgcoaches met verschillende expertises, die onderwijs en begeleiding bieden voor jongeren.

Jouw groei, onze zorg. Samen vooruit!

Type hulp en wachttijden

Als je het gevoel hebt dat je thuis of op school vastloopt, dan kun je soms een extra steuntje in de rug gebruiken. Onze medewerkers van het Wendbaar Team kunnen je daarbij helpen. Zij bieden ambulante behandeling of begeleiding op school, thuis of zelfs op je lokale sportvereniging.

20 weken

De Brussencursus is in het leven geroepen voor broers en zussen van kinderen met autisme (ASS) en/of ADHD. De cursus helpt met het creëren van begrip, het vergemakkelijken van onderlinge omgang en het herstellen van de harmonie in huis.

Niet bekend

De scheidingspoli van YOEP biedt een uitgebreid programma voor begeleiding van ouders en kinderen voor, tijdens en na de scheiding. Hulp nodig met het opstellen van een ouderschapsplan? De scheidingspoli van YOEP helpt!

10 weken

Met het hebben van hoogbegaafdheid komen een heel aantal positieve eigenschappen. Wanneer jongeren met hoogbegaafdheid hiermee om leren gaan zullen ze minder vastlopen in het dagelijkse leven. Jongeren met hoogbegaafdheid kunnen last hebben van concentratie- en gedragsproblemen. De begeleiding van YOEP geeft jongeren de tools om op een positieve manier met de eigenschappen van hoogbegaafdheid om te gaan.

20 weken

Voor een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs. YOEP biedt, in samenwerking met Studywatchers, een brugklastraining aan. Hier leren kinderen onder andere plannen, structureren, organiseren en efficiënt leren. Samen werken we aan gedrag, houding en weerbaarheid om sociale vaardigheden te versterken.

Niet bekend

Wanneer je tijdelijk niet in staat bent om de lessen in het voortgezet onderwijs -geheel of gedeeltelijk- te volgen, dan kan een snelle interventie het verschil maken. In samenwerking met de betreffende school zorgt YOEP ervoor dat de jongere toch bij kan blijven met het reguliere lesprogramma.

Het Doorstart programma van YOEP helpt de jongere bij onder andere: Depressie, autisme of angstproblematiek die de schoolgang kunnen belemmeren.

10 weken

Wanneer je vastloopt op meerdere gebieden in je leven, zoals op school en thuis dan is er vaak sprake van een neerwaartse spiraal die moeilijk te doorbreken is. Het trainingsprogramma van YOEP kan dan het verschil maken door een verandering in gang te zetten met blijvende effecten, waardoor je zelf de regie weer terugkrijgt.

Op onze Trainingslocatie bieden wij specialistische begeleiding en behandeling voor jongeren met een (vermoeden van) problematiek als: ADD, ADHD, angst, depressie en Autismespectrumstoornis (ASS).

De professionals die werken bij YOEP hebben meestal een achtergrond in zowel het onderwijs als de zorg. Zij spreken zowel onderwijs- als zorgtaal en dit helpt om integraal en gericht te kunnen werken om zo partijen met elkaar te verbinden.

0 weken

Routebeschrijving

YOEP locatie Den Haag is bereikbaar met openbaar vervoer. De parkeergelegenheid rondom het pand kan soms een uitdaging zijn.

OV

Je kunt onze locatie in Den Haag het best bereiken met bus 21. Tram 1, 11 en bus 28 zijn ook in de omgeving te vinden maar vanaf daar is het een klein stukje lopen. 

Auto

Onze locatie in Den Haag in gevestigd in een woon/werk omgeving waar het soms wel even zoeken is naar een parkeerplekje.

Parkeren:

Op ongeveer 7 minuten lopen zit er een parkeergarage:

Bekijk ook

YOEP Leiderdorp