Wendbaar Team

Begeleiding thuis en op school

In sommige situaties kan een zogenaamd Wendbaar Team van YOEP op locatie ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen. Deze ondersteuning kan in de thuissituatie zijn, op school of bij een sportvereniging.

Ons Wendbaar Team

Het Wendbaar Team is gespecialiseerd in het vergroten van het probleemoplossend vermogen van jongeren, het signaleren van diverse ontwikkelingsproblemen en het bieden van advies en ondersteuning aan ouders en scholen. Er wordt gewerkt met één vaste zorgcoach die de jongere, het gezin en de school zal begeleiden.

We bieden begeleiding en behandeling op de volgende gebieden:

We zijn voornamelijk actief op het raakvlak van het gezin, op het gebied van onderwijs en de zorg. Samen streven we naar een efficiënt traject met een zo’n optimaal mogelijk resultaat. Een kind verdient persoonlijke aandacht bij de begeleiding naar zelfstandigheid.

Methodieken

Onze begeleiding en behandeling zijn gebaseerd op het verkrijgen van meer kennis en gedragsverandering bij de jongere en het gezin. We werken systeemgericht en oplossingsgericht met elementen uit de cognitieve gedragstherapie. We volgen de aanpak van geweldloos verzet. De behandeling van het Wendbaar Team staat onder supervisie van een gedragswetenschapper.

Locatie-onafhankelijk

De begeleiding vindt plaats waar het nodig is, of dat nu thuis, op een sportvereniging of op school is. We werken dus outreachend en zijn locatie-onafhankelijk.  

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor

ADHD

Moeite hebben met je te kunnen concentreren, impulsief te zijn of je hyperactief te voelen. ADHD is een veelvoorkomende neurobiologische aandoening die zich kenmerkt door symptomen zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen. Bij YOEP begrijpen wij dat ADHD invloed kan hebben op verschillende aspecten van jouw leven, en wij zijn er om je te helpen. Daarom bieden wij gespecialiseerde begeleiding voor kinderen, jongeren en/of (jong)volwassenen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Ons team van deskundigen staat klaar om jou te ondersteunen en samen te werken aan een betere manier van leven.

Emotieregulatie problemen

Heb jij soms moeite om je aandacht ergens op te richten? Ben je snel afgeleid en vind je het lastig om je te concentreren? Dan ben je niet alleen! Bij YOEP begrijpen we dat aandachtsproblemen een uitdaging kunnen zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-17 jaar.

Genderdysforie

Heb jij soms moeite om je aandacht ergens op te richten? Ben je snel afgeleid en vind je het lastig om je te concentreren? Dan ben je niet alleen! Bij YOEP begrijpen we dat aandachtsproblemen een uitdaging kunnen zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-17 jaar.