BGGZ & SGGZ

BEGELEIDING EN BEHANDELING VOOR KINDEREN, JONGEREN EN (JONG)VOLWASSENEN

Bij YOEP hebben we speciale aandacht voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met (vermoedens van) ontwikkelingsproblematiek en/of psychologische problemen. Onze begeleiding en behandeling zijn gericht op het vinden van oplossingen binnen de context van gezin, onderwijs en zorg.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is gebaseerd op het begrijpen, accepteren en leren omgaan met ontwikkelingsproblematiek en psychologische problemen, vanuit de specifieke hulpvraag. Samen met de kinderen, jongeren en (jong)volwassenen werken we aan haalbare doelen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij.

BGGZ & SGGZ

Bij YOEP bieden we zowel BGGZ als SGGZ, waardoor alle zorg onder één dak plaatsvindt. Na een intake stellen we een vervolgplan op, waarin zowel diagnostisch onderzoek als behandeling kunnen worden opgenomen. Onze behandeling richt zich op het omgaan met een mogelijke diagnose en/of het verminderen van klachten, waarbij we gebruik maken van systeemgerichte behandelsessies.

Onze BGGZ biedt klachtgerichte begeleiding en behandeling voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met (vermoedens van) ontwikkelingsproblematiek. Over het algemeen is de duur van de behandeling kort tot middellang.

Onze SGGZ is er voor hulp bij ernstige, complexe of terugkerende psychische problematiek, waarbij zowel kortdurende als langdurende trajecten mogelijk zijn.

Contact

Bij YOEP staan we klaar om de benodigde begeleiding en behandeling te bieden aan jou of je kind. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Wat is het verschil tussen BGGZ & SGGZ?

Dit is geschikt voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met klachten en (vermoedens van) ontwikkelingsproblematiek die kort tot middellange behandeling nodig hebben. De focus ligt op klachtgerichte begeleiding en behandeling.

Dit is bedoeld voor ernstige, complexe of terugkerende psychische problemen. Hier kunnen zowel kortdurende als langdurende trajecten plaatsvinden. De behandeling is gericht op het omgaan met de mogelijke diagnose en/of het verminderen van klachten.

Bij YOEP bieden we zowel BGGZ als SGGZ, waardoor we passende zorg kunnen bieden voor verschillende niveaus van problematiek.

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor

Emotieregulatie problemen

Heb jij soms moeite om je aandacht ergens op te richten? Ben je snel afgeleid en vind je het lastig om je te concentreren? Dan ben je niet alleen! Bij YOEP begrijpen we dat aandachtsproblemen een uitdaging kunnen zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-17 jaar.

Angsten, somberheid en laag zelfbeeld

Heb jij soms moeite om je aandacht ergens op te richten? Ben je snel afgeleid en vind je het lastig om je te concentreren? Dan ben je niet alleen! Bij YOEP begrijpen we dat aandachtsproblemen een uitdaging kunnen zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-17 jaar.

ADHD

Moeite hebben met je te kunnen concentreren, impulsief te zijn of je hyperactief te voelen. ADHD is een veelvoorkomende neurobiologische aandoening die zich kenmerkt door symptomen zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen. Bij YOEP begrijpen wij dat ADHD invloed kan hebben op verschillende aspecten van jouw leven, en wij zijn er om je te helpen. Daarom bieden wij gespecialiseerde begeleiding voor kinderen, jongeren en/of (jong)volwassenen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Ons team van deskundigen staat klaar om jou te ondersteunen en samen te werken aan een betere manier van leven.