Uitgelichte programma’s

Het aanbod van YOEP is divers! We hebben ons op meerdere gebieden gespecialiseerd. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Onderstaand overzicht geeft een beknopte weergave van onze specialistische programma’s.

Begeleiding die past

Onder uitgelichte programma’s vallen de specialismen van YOEP. Zo biedt onze Scheidingspoli een uniek en uitgebreid programma voor ouders en kinderen die met scheiding te maken hebben. Daarnaast zijn we met de Doorstart en de trainingslocatie gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren die (dreigen) vast te lopen in het onderwijs.

Onze uitgelichte programma’s

De scheidingspoli van YOEP biedt een uitgebreid programma voor begeleiding van ouders en kinderen voor, tijdens en na de scheiding. Hulp nodig met het opstellen van een ouderschapsplan? De scheidingspoli van YOEP helpt!

Onze psycho-educatiegroep focust zich op jongeren met autisme (ASS) en/of ADHD. Tijdens deze training geven we inzicht in de diagnose en praktische tips voor het dagelijkse leven.

De Brussencursus is in het leven geroepen voor broers en zussen van kinderen met autisme (ASS) en/of ADHD. De cursus helpt met het creëren van begrip, het vergemakkelijken van onderlinge omgang en het herstellen van de harmonie in huis.

Met het hebben van hoogbegaafdheid komen een heel aantal positieve eigenschappen. Wanneer jongeren met hoogbegaafdheid hiermee om leren gaan zullen ze minder vastlopen in het dagelijkse leven. Jongeren met hoogbegaafdheid kunnen last hebben van concentratie- en gedragsproblemen. De begeleiding van YOEP geeft jongeren de tools om op een positieve manier met de eigenschappen van hoogbegaafdheid om te gaan.

Onze K.O.P.P. Groep helpt (jong)volwassenen bij de herkenning en erkenning van de problemen die zij ervaren in het dagelijks leven door het opgroeien in een gezin met één of beide ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen.

Rouwtherapie is er voor kinderen en jongere voor alle soorten vormen van rouw. Dat kan gaan om het verlies van een geliefde, maar ook het verliezen van een bekende omgeving door een verhuizing. Rouwtherapie helpt met het inzicht geven in de verschillende emoties die bij rouw komen kijken en de verwerking daarvan.

Voor alle vragen over identiteit, eigenheid en gender

Het traject Identiteit eigenheid en gender biedt meer inzicht in vragen over gender, liefdesvoorkeuren en de uitingen hiervan. We zijn er om kinderen, jongeren, ouder(s) en professionals van meer inzichten omtrent de vraagstukken op het gebied van eigenheid en gender te voorzien.

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

Gerelateerd