Rouwtherapie: Leven en verlies

Rouwtherapie helpt kinderen met het begrijpen van hun emoties en het verwerken van hun verlies

Het verliezen van een dierbaar persoon kan een zeer ingrijpende en traumatiserende gebeurtenis zijn. Ook het verlaten van een vertrouwde omgeving door een verhuizing of het hebben van ouders die zijn gescheiden kunnen rouw met zich meebrengen. De gevoelens en emoties die hierbij komen kijken kunnen voor een kind heel onbekend, verwarrend en intens zijn. Onze rouwtherapie Leven en verlies helpt kinderen bij het herkennen van hun emoties en het verwerken van het verlies op hun eigen manier.

Rouwtherapie helpt

Het traject Leven & Verlies wordt binnen Groei & Glunder gegeven door een therapeut die gespecialiseerd is in (het omgaan met) verlieservaringen en is bedoeld voor kinderen en/of gezinnen die te maken krijgen met ingrijpende veranderingen of verliessituaties. Het kan om verschillende soorten verlies gaan, zoals: een thuissituatie die veranderd omdat ouders uit elkaar gaan, accepteren dat je kind anders is of het meemaken van traumatische gebeurtenissen met betrekking tot verlies. Het traject kan op kind of gezinsniveau plaatsvinden.

Rouwtherapie helpt bij onder andere:

Hoe onze rouwtherapie werkt

Rouwtherapie vindt over het algemeen één-op-één plaats en wanneer het nodig is zal het gezin betrokken worden. Rouw werkt voor ieder kind anders en de leeftijd en de ontwikkelingsfase van het kind speelt hierbij een grote rol. Afhankelijk van de leeftijd en de hulpvraag passen wij onze rouwtherapie aan, zodat we altijd passende zorg kunnen bieden.

Voor wie?

Onze rouwtherapie is er voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor