Scheidingspoli

DE SCHEIDINGSPOLI VAN YOEP HELPT MET ALLE FACETTEN DIE KOMEN KIJKEN BIJ SCHEIDING

Wanneer je als ouders uit elkaar gaat, dan kan dat voor aangrijpende en gecompliceerde situaties zorgen. Emoties, rouw en onderlinge conflicten kunnen van grote invloed zijn op ouders en kinderen zowel voor, tijdens of na de scheiding. Daarom biedt de scheidingspoli van YOEP op elk moment, tijdens en na de scheiding, de nodige begeleiding.

Onze Scheidingspoli

Of je nu hulp nodig hebt met het oplossen van conflicten of het samen opstellen van een ouderschapsplan, de scheidingspoli van YOEP helpt! Ons team is gespecialiseerd in de begeleiding van conflicten tijdens een scheiding en het verbeteren van de onderlinge communicatie. Er zijn gesprekken met zowel ouders als de kinderen. Tijdens het echtscheidingsproces wordt er gekeken welke afspraken bij de ouders en de kinderen passen.

Waarvoor je onder andere bij ons terecht kunt:

De werkwijze

De scheidingspoli van YOEP biedt vier verschillende vormen van begeleiding waaronder het verwerken van rouw, het oplossen van conflicten of het apart invullen van het ouderschap. Daarbij ligt de focus op het verbeteren van de onderlinge communicatie en de communicatie naar de kinderen toe. Ook wanneer ouders een nieuw gezin gaan vormen, kunnen wij in gesprek gaan om dit te begeleiden.

Onze begeleidingstrajecten zijn als volgt:

  • De SCHIP-aanpak – Het oplossen van conflicten
  • Parallel – Solo ouderschap – Om je eigen gezinsleven en ouderschap vorm te geven
  • Ouderschapsplan – Bevordering van goede communicatie rondom het ouderschapsplan
  • Nieuw samengesteld gezin – Bevorderen van harmonie in een samengesteld gezin

Voor wie?

Onze scheidingspoli is er voor alle ouders die voor, tijdens of na een scheiding er samen even niet meer uitkomen. Onze begeleiding kan uit verschillende soorten aspecten bestaan, dus we kijken heel specifiek naar de hulpvraag en we betrekken de kinderen wanneer we dat nodig vinden.

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor