Aankondiging webinar: Omgaan met prikkelgevoeligheid

Aankondiging webinar: Omgaan met prikkelgevoeligheid

Merkt u dat uw kind gevoelig is voor prikkels en hier heftig op kan reageren? Dan kan het zijn dat hij of zij prikkelgevoelig is. Hoe u hiermee om kunt gaan willen we in deze gratis online informatiebijeenkomst vertellen.

Het ene kind is gevoeliger voor prikkels dan het andere. Bij kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD verloopt de prikkelverwerking anders dan bij hun leeftijdgenoten. In deze webinar gaan kinder- en jeugdpsychiater Cissy Caljé-Ong en ervaringsdeskundig coach en trainer Nathalie Brandt in op de volgende onderwerpen:

– Wat is prikkelgevoeligheid?
– Wat gebeurt er als de prikkels teveel worden?
– Wat kunnen ouders doen om hun kind te helpen met prikkelgevoeligheid om te gaan?

Aan de hand van een stukje theoretische uitleg gecombineerd met ervaringsverhalen uit het dagelijks leven worden een aantal handvatten aangereikt om de prikkelverwerking te reguleren. 

Door deze samenwerking tussen kinderpsychiater en ervaringsdeskundige willen we een brug bieden tussen de theorie en de praktijk.

Voor wie: ouders van cliënten van YOEP
Datum: donderdag 24 juni 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: online

Kosten: gratis

Wilt u aan deze informatiebijeenkomst deelnemen? Reageer dan door een mailtje te sturen aan communicatie@yoep.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een linkje om toegang te krijgen. Het aantal personen dat deel kan nemen is beperkt.

Wees er snel bij! Inschrijven kan tot en met maandag 21 juni.