YOEP Zwijndrecht

Algemene informatie

Welkom bij YOEP locatie Zwijndrecht. Wij bieden Basis GGZ, Specialistische GGZ en ambulante begeleiding aan. Wij zijn gevestigd in een fijn pand dichtbij station Zwijndrecht. Daarnaast zijn we goed bereikbaar vanuit omliggende plaatsen, zoals Zwijndrecht, Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht, Molenlanden, Hoeksche Waard en Hendrik-Ido-Ambacht. Een prettige en veilige omgeving waar we jou kunnen helpen met gerichte behandelingen.

Op onze locatie in Zwijndrecht kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor de behandeling en diagnostiek van lichte tot matig ernstige psychische klachten. We maken gebruik van verschillende effectief bewezen behandelmethodes zoals CGT, EMDR en ACT. Ons ambulante team komt thuis of op school om te behandelen of te begeleiden zodat de cliënt met zijn/ haar systeem weer verder kan.

Maak bespreekbaar wat je voelt. Vertel wat je met die traan of lach echt bedoelt.

Type hulp en wachttijden

Als je het gevoel hebt dat je thuis of op school vastloopt, dan kun je soms een extra steuntje in de rug gebruiken. Onze medewerkers van het Wendbaar Team kunnen je daarbij helpen. Zij bieden ambulante behandeling of begeleiding op school, thuis of zelfs op je lokale sportvereniging.

22 weken

Dit is geschikt voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met klachten en (vermoedens van) ontwikkelingsproblematiek die kort tot middellange behandeling nodig hebben. De focus ligt op klachtgerichte begeleiding en behandeling.

22 weken

Dit is bedoeld voor ernstige, complexe of terugkerende psychische problemen. Hier kunnen zowel kortdurende als langdurende trajecten plaatsvinden. De behandeling is gericht op het omgaan met de mogelijke diagnose en/of het verminderen van klachten.

22 weken

Met het hebben van hoogbegaafdheid komen een heel aantal positieve eigenschappen. Wanneer jongeren met hoogbegaafdheid hiermee om leren gaan zullen ze minder vastlopen in het dagelijkse leven. Jongeren met hoogbegaafdheid kunnen last hebben van concentratie- en gedragsproblemen. De begeleiding van YOEP geeft jongeren de tools om op een positieve manier met de eigenschappen van hoogbegaafdheid om te gaan.

22 weken

Routebeschrijving

YOEP locatie Zwijndrecht is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, maar er is ook parkeergelegenheid rondom ons pand.

OV

YOEP locatie Zwijndrecht is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Je kunt met de trein komen, die stopt bij ons voor de deur. Ook kun je met de bus gaan, navigeer dan op bushalte Station Zwijndrecht. Je kunt zelfs met je fiets op de waterbus stappen en navigeren naar Waterbus Veerplein om naar ons toe te komen.

Auto

Er zijn enkele parkeerplekken op ons terrein, hiervoor geldt een maximale parkeerduur van 2 uur met een parkeerschijf. Ook in de directe omgeving achter het pand is volop parkeergelegenheid zonder een parkeerschijf te hoeven gebruiken.  

Ambulante team

Ons ambulante team komt op de locatie waar de zorg nodig is. Dit kan dus zowel thuis zijn, op school of bij de sportclub.

Ons team in YOEP Zwijndrecht

Anne de Haas

Orthopedagoog generalist

Martine de Hoop

NVO Orthopedagoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP i.o.

Huldah van Langeveld

NVO Orthopedagoog

Carinda Ywema

NVO Orthopedagoog

Esme Schrijvershof

Ambulant Jeugdhulpverlener, SKJ en Specialist hoogbegaafdheid

Naomi Oldenburger – Meeuse

Ambulant Jeugdhulpverleners SKJ

Bekijk ook

YOEP Bussum

PHHaastrecht Montfoort