YOEP en Groei & Glunder gaan samen

Nieuwsbericht YOEP en Groei & Glunder

YOEP en Groei & Glunder hebben dezelfde missie om de jeugdzorg in Nederland te verbeteren, zorgeloze zorg te bieden aan gezinnen, en niet alleen de cliënten maar ook de eigen collega’s te laten groeien en ontwikkelen. Door de krachten te bundelen staan we als organisatie(s) sterker én kunnen we gezinnen beter helpen door het bieden van een breed aanbod van integrale jeugdhulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de huidige jeugdzorg. Na goedkeuring van de NZa zal YOEP de nieuwe eigenaar worden van Groei & Glunder.

Voor cliënten, ouders en verzorgers

Groei & Glunder en YOEP behouden hun eigen naam en identiteit en blijven hun huidige zorg bieden. Voor jongeren en gezinnen in zorg geldt dat de zorg die zij nu krijgen op dezelfde wijze wordt voortgezet, met voor hen dezelfde bekende professionele medewerkers. De continuïteit en kwaliteit worden onveranderd gewaarborgd. Voor de kinderen, jongeren en gezinnen die bij ons onder begeleiding zijn zal er dan ook niets veranderen.

Voor verwijzers 

De krachtenbundeling van Groei & Glunder en YOEP zal meer integrale hulp opleveren. Zo zal Groei & Glunder haar ambulante hulp gaan versterken middels het bieden van behandeling en diagnostiek. Zodra hier meer over bekend is zullen verwijzers hierover geïnformeerd worden. Voor nu zal er voor verwijzers geen wijziging optreden; de verwijzingen blijven lopen via Groei & Glunder en YOEP zelf.

Meer weten?

Voor meer informatie over onze organisatie kijkt u op www.groeienglunder.nl.
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via info@yoep.nl of info@groeienglunder.nl.

Bekijk ook

YOEP & JIJ de Podcast – Als school niet meer lukt

In de nieuwste aflevering van YOEP&JIJ de podcast staat een thema centraal dat vaak in stilte speelt, maar diep ingrijpt in het leven van gezinnen: thuiszitters. Kinderen of jongeren die, om uiteenlopende redenen, niet meer naar school gaan. Het klinkt eenvoudig, maar schuilt in realiteit achter een complex samenspel van onderwijs, zorg, onbegrip, en een zoektocht die ouders en jongeren soms jarenlang voeren – vaak in eenzaamheid.

Hoe systemisch werken gezinnen in beweging brengt

Elk gezin heeft zijn eigen dynamiek, gewoontes en patronen. Veel van deze patronen zijn helpend, maar soms kunnen ze voor blokkades zorgen die generatie op generatie worden doorgegeven. Hoe kun je deze patronen herkennen, begrijpen en doorbreken?