YOEP-groep Festival 2024

Vorige week was het zover: het eerste YOEP-groep festival vond plaats op het prachtige landgoed De Olmenhorst. Het was een bruisend evenement vol verbinding, inspiratie en creativiteit.

Ontmoeten, verbinden, transformatie & groei

Met de thema’s ontmoeten, verbinden, transformatie en groei hebben alle collega’s van de organisaties binnen de YOEP-groep (YOEP, De Praktischeggz, Groei & Glunder en PHHaastrecht) een onvergetelijke warme dag beleefd.

Marije Veen (bestuurder YOEP-groep) en Tamara Weerdesteijn-Bavius (Inhoudelijk Directeur Volwassenzorg binnen de YOEP-groep) openden het festival met een blik op de Zorg in de toekomst, waarna gastspreker Joost Rigter ons op indrukwekkende wijze meenam in zijn wereld. Zijn lezing was een bijzondere zintuiglijke beleving waarin hij sprak over omgaan met verandering en tegenslag, en hoe je kracht kunt vinden in elke beperking. Dit krachtige verhaal bood ons volop inspiratie.

Tijdens de break-out sessies, geleid door onze eigen vaktherapeuten en geïnspireerd door non-verbale en ervaringsgerichte werkwijzen, stond creativiteit en verbinding centraal.

We sloten de dag muzikaal af met onze eigen DJ Emile en genoten van een heerlijk Italiaans buffet. En natuurlijk ontbrak een verfrissend ijsje niet met het stralende weer.

We kijken terug op een zeer succesvolle en inspirerende dag, georganiseerd door en voor collega’s, waarbij we elkaar beter hebben leren kennen, nieuwe energie hebben opgedaan en volop hebben genoten, ondanks de warmte.

Bekijk ook

YOEP & JIJ de Podcast – Als school niet meer lukt

In de nieuwste aflevering van YOEP&JIJ de podcast staat een thema centraal dat vaak in stilte speelt, maar diep ingrijpt in het leven van gezinnen: thuiszitters. Kinderen of jongeren die, om uiteenlopende redenen, niet meer naar school gaan. Het klinkt eenvoudig, maar schuilt in realiteit achter een complex samenspel van onderwijs, zorg, onbegrip, en een zoektocht die ouders en jongeren soms jarenlang voeren – vaak in eenzaamheid.

Hoe systemisch werken gezinnen in beweging brengt

Elk gezin heeft zijn eigen dynamiek, gewoontes en patronen. Veel van deze patronen zijn helpend, maar soms kunnen ze voor blokkades zorgen die generatie op generatie worden doorgegeven. Hoe kun je deze patronen herkennen, begrijpen en doorbreken?