K.O.P.P. Groep

Voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen

Ben je een kind van een ouder met psychische problemen of een verslaving? Heb je behoefte aan inzicht in hoe deze ziekte effect heeft op jullie dagelijks functioneren? Zoek je handvatten om beter voor jezelf te kunnen zorgen? Of ben je op zoek naar mensen die begrijpen hoe jouw situatie is, naar mensen die vergelijkbare problemen hebben ervaren tijdens het opgroeien? Dan is de K.O.P.P. groep mogelijk iets voor jou.

Onze K.O.P.P. groep helpt

Onze K.O.P.P. groep helpt (jong)volwassenen bij de herkenning van de problemen die zij ervaren in het dagelijks leven die een gevolg zijn van het opgroeien in een gezin met één of beide ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen. Een kind uit een dergelijke thuissituatie kan op latere leeftijd tegen diverse problemen aanlopen. Thema’s die we geregeld terugzien zijn:

De werkwijze

De K.O.P.P. groep vindt plaats met minimaal vijf en maximaal negen deelnemers. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van zo’n 2,5 uur en een follow-up bijeenkomst na twee maanden. De K.O.P.P. groep wordt gevolgd naast individueel contact met je behandelaar.

Voor wie?

Onze K.O.P.P. groep is er voor (jong)volwassenen vanaf ongeveer 21 jaar die uitwonend zijn, waarvan één of beide ouders psychische en/of verslavingsproblemen hebben. Wanneer je last hebt van ernstige stemmings- of gedragsproblemen, geven we er de voorkeur aan deze eerst te behandelen en daarna de groep te starten.

Locatie

De K.O.P.P. groep is beschikbaar bij De Praktische GGZ in Leiden. De K.O.P.P. groep vindt zo’n twee á drie keer per jaar plaats. Ben je benieuwd naar onze volgende startdata? Neem dan contact met ons op via info@depraktischeggz.nl.

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor