YOEP Onderwijs en Zorg neemt De Praktische GGZ (DPGGZ) over

De Praktische GGZ -YOEP

Samen staan we sterk!

Door deze overname zullen we een nog groter aanbod hebben van begeleiding, advies en ondersteuning op BGGZ en SGGZ gebied, niet alleen voor jeugd maar ook voor volwassenen.

Bovendien heeft DPGGZ een manier van werken en een cultuur die goed past bij YOEP, waardoor we ervan overtuigd zijn dat dit een goede stap is. Deze overname is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring door de NZa.

Wat betekent dit voor jou als cliënt en voor u als ouder/verzorger?

De zorg die wij nu verlenen wordt op dezelfde kenmerkende YOEP en DPGGZ wijze voortgezet met dezelfde bekende en professionele behandelaren. De continuïteit én kwaliteit van onze zorg zal onveranderd blijven gewaarborgd. Voor de cliënten die bij ons onder behandeling en/of begeleiding zijn zal er dan ook niets veranderen.

Wat betekent dit voor u als verwijzer

De krachtenbundeling van YOEP en DPGGZ zal meer integrale hulp opleveren. Voor verwijzers zal er voorlopig geen wijziging optreden; de verwijzingen blijven lopen via YOEP en DPGGZ zelf.

Voor meer informatie over onze organisaties kijkt u op www.yoep.nl en www.depraktischeggz.nl

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via communicatie@yoep.nl en communicatie@depraktischeggz.nl

Bekijk ook

YOEP & JIJ de Podcast – Als school niet meer lukt

In de nieuwste aflevering van YOEP&JIJ de podcast staat een thema centraal dat vaak in stilte speelt, maar diep ingrijpt in het leven van gezinnen: thuiszitters. Kinderen of jongeren die, om uiteenlopende redenen, niet meer naar school gaan. Het klinkt eenvoudig, maar schuilt in realiteit achter een complex samenspel van onderwijs, zorg, onbegrip, en een zoektocht die ouders en jongeren soms jarenlang voeren – vaak in eenzaamheid.

Hoe systemisch werken gezinnen in beweging brengt

Elk gezin heeft zijn eigen dynamiek, gewoontes en patronen. Veel van deze patronen zijn helpend, maar soms kunnen ze voor blokkades zorgen die generatie op generatie worden doorgegeven. Hoe kun je deze patronen herkennen, begrijpen en doorbreken?