Psycho-educatiegroep

Meer inzicht in autisme en ADHD

Heb jij de diagnose autisme (ASS) en/of ADHD en zou jij graag beter willen begrijpen wat dit voor jou inhoudt? Psycho-educatie helpt jou om meer inzicht te krijgen in deze diagnose. Je leert jezelf beter kennen met de bijbehorende sterke en zwakkere kanten. Daarnaast wordt ook jouw gezin betrokken bij de psycho-educatie. Zo begrijpen je ouders en broers of zussen je beter en kun je zelf ook makkelijker signalen herkennen en vaardigheden ontwikkelen.

De psycho-educatiegroep van YOEP helpt

In de ontwikkelingsfase van de pubertijd voelt niet iedereen zich altijd begrepen of gezien. Dit kan een eenzaam gevoel geven. Het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en leeftijdsgenoten is helpend. Het helpt bij de erkenning en herkenning van het omgaan met de moeilijkheden die  autisme (ASS) en/of ADHD met zich mee kunnen brengen. Daarnaast helpt het met acceptatie.

Psycho-educatie geeft je daarnaast meer inzicht in de diagnose autisme (ASS) en/of ADHD. We leren vaardigheden en geven handvatten om die bij specifieke aspecten in het dagelijks leven te gebruiken. Hierbij betrekken we zowel jou als je ouders en de broers of zussen.

Hoe gaat onze psycho-educatiegroep te werk?

Onze psycho-educatiegroep bestaat uit twee dagen en één middag. Hierbij focussen we ons eerst op het inzicht geven aan jouzelf, om daarna je ouders en broers of zussen te betrekken. In een kleine groep op één van onze vestigingen zal de psycho-educatie plaatsvinden. We creëren een veilig klimaat waar je vragen kunt stellen en praktische handvatten en tips aangereikt krijgt. Tijdens de psycho-educatie groep is er veel aandacht voor het:

Voor wie is onze psycho-educatiegroep?

De psycho-educatiegroep is voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar met autisme (ASS) en/of ADHD. Er wordt tijdens de dagen voor de jongeren ook een middag voor de ouders/verzorgers en broers of zussen georganiseerd.

Lees meer over onze verschillende uitgelichte programma’s die wij kunnen toepassen. Onze uitgelichte programma’s focussen zich op

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor

Home

Privacyverklaring

Nieuws & blogs

Contact

Ervaringsverhalen