Vacature Ouderbegeleider

Ben je een energieke, open en enthousiaste psycholoog of orthopedagoog gericht op kind en jeugd, die graagwil werken in een kleinschalige cliëntgerichte organisatie? Kom dan in contact met ons om te bekijken of jouw ambities aansluiten bij die van ons! 

Wie zijn wij

De missie van De Praktische GGZ is het bieden van hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen en volwassenen. Wij doen dit integer en transparant, met zorg voor cliënt, medewerker en maatschappij. Bij De Praktische GGZ komen menselijkheid, kwaliteit en ontwikkeling samen.

We sluiten nauw aan bij de hulpvraag van onze cliënten en bieden zorg op maat. Daarnaast steken we veel energie in het behouden van de persoonlijke en mensgerichte organisatie die we zijn. Dat betekent dat we niet alleen zorg dragen voor onze cliënten en hun systeem, maar daarnaast een fijne plek willen zijn voor degenen die bij ons werken en zich binnen onze organisatie willen ontwikkelen. Omdat we óók zorgen voor de mensen die de zorg leveren.

Voor de locaties van De Praktische GGZ in Gouda, Zoetermeer, Leiden, Woerden en Tiel zijn we op zoek naar een ouderbegeleider. Op onze locaties werken we met een multidisciplinair team, bestaande uit psychiaters, GZ-psychologen, basispsychologen en/of orthopedagogen en vak therapeuten (psychomotorische- en beeldende therapeuten).  

Wie zoeken wij

Als ouderbegeleider speel je een cruciale rol in het ondersteunen en begeleiden van ouders. Je werkt nauw samen met gezinnen waarin sprake is van complexe problematiek, zoals gedragsproblemen, psychische aandoeningen of opvoedingsuitdagingen. Je hebt een holistische benadering en streeft ernaar gezinnen te versterken, zodat zij in staat zijn de beste omstandigheden te bieden voor de ontwikkeling van hun kinderen.

Als ouderbegeleider bij De Praktische GGZ ben je verantwoordelijk voor het bieden van individuele begeleiding aan ouders. Je werkt nauw samen met gezinnen en andere betrokken professionals om behandelplannen op te stellen. Daarnaast observeer en analyseer je gezinsdynamiek en individuele behoeften, waarbij je ouders voorziet van praktische tools en strategieën om de opvoeding te verbeteren.

Het is van essentieel belang om samen te werken met diverse disciplines, zoals psychologen, therapeuten en maatschappelijk werkers. Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen en casusbesprekingen om een holistische benadering te waarborgen. Bovendien draag je bij aan het ondersteunen van ouders bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Tenslotte rapporteer en documenteer je zorgvuldig de voortgang en bevindingen, waardoor een transparante communicatie en samenwerking binnen het team worden bevorderd. Als ouderbegeleider ben je werkzaam vanuit de poli in Tiel.

We vragen een afgeronde hbo-opleiding richting Pedagogiek, SPH, Toegepaste psychologie of Social work en je bent in het bezit van een SKJ. Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in het begeleiden van gezinnen. Tevens ben je bedreven in diverse behandelmethodieken. Het gevolgd hebben van de (basis-) opleidingen cognitieve gedragstherapie, EMDR en/of systeemtherapie strekken tot de aanbeveling.

Wat bieden wij

Vanuit de Praktische GGZ staan wij voor inclusiviteit en diversiteit. Daarom staat het jou vrij om anoniem te solliciteren. Dit betekent dat je in de sollicitatie en CV geen persoonsgegevens hoeft weer te geven, zoals je naam, leeftijd, geslacht, geboorteplaats, nationaliteit, burgerlijke staat en pasfoto.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten over deze functie, ons team, of gewoon wilt laten weten dat je enthousiast bent geworden, dan kun je mailen, bellen of appen met Bjorn Bouwmeester:

Vacature

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Vul hier een toelichting bij het formulier in.