Vacature Systemisch werker – Systeemtherapeut

Ben je een energieke, open en creatieve psychiater differentiatie Jeugd die graag wil werken in een kleinschalige, cliëntgerichte organisatie? Kom dan in contact met ons om te bekijken of jouw ambities aansluiten bij die van ons! 

Wie is De Praktische GGZ?

De missie van De Praktische GGZ is het bieden van hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen en volwassenen. Wij doen dit integer en transparant, met zorg voor cliënt, medewerker en maatschappij. Bij De Praktische GGZ komen menselijkheid, kwaliteit en ontwikkeling samen.

We sluiten nauw aan bij de hulpvraag van onze cliënten en bieden zorg op maat. Daarnaast steken we veel energie in het behouden van de persoonlijke en mensgerichte organisatie die we zijn. Dat betekent dat we niet alleen zorg dragen voor onze cliënten en hun systeem, maar daarnaast een fijne plek willen zijn voor degenen die bij ons werken en zich binnen onze organisatie willen ontwikkelen. Omdat we óók zorgen voor de mensen die de zorg leveren.

Momenteel bestaan we uit vijf locaties, Zoetermeer, Gouda, Leiden Woerden en Tiel. We hebben de ambitie verder te groeien met daarbij de uitdaging de kleinschaligheid binnen de locaties te behouden.

Wie zoeken wij?

We zoeken een systemisch werker en/of systeemtherapeut gericht op zowel kinderen, jongvolwassenen en volwassenen voor onze locatie in Zoetermeer

Als systeemtherapeut /systemisch werker speel je een essentiële rol in het ondersteunen van kinderen/jongeren, ouders (het gehele gezinssysteem) en volwassenen bij het begrijpen en aanpakken van relationele en interpersoonlijke uitdagingen. Als systeemtherapeut/systemisch werker ben je werkzaam binnen de praktijk van de Praktische GGZ in Zoetermeer

Je voert een grondige evaluatie uit samen met de cliënt waarbij je de directe omgeving, sociale relaties, familie en netwerk meeneemt. Tijdens de sessie op de poli onderzoek en bespreek je patronen, dynamieken en intereracties die van invloed kunnen zijn om de mentale gezondheid. Op basis van de verzamelde informatie en het begrip van de familiedynamiek, ontwikkel je een interventie gericht op het verbeteren van de situatie en streef je naar een evenwichtig herstel van evenwicht binnen het systeem.

Gezinsdiagnostiek, systeemtherapie en ouderbegeleiding, het afnemen van anamneses en het verstrekken van psycho-educatie aan ouders en mogelijk andere gezinsleden vormen de kern van jouw professionele vaardigheden. In sommige gevallen werk je ook met ouders of jongeren in een groepsomgeving. De systemen waarmee we te maken hebben, zijn vaak complex en uitdagend. Je werkt veel samen met collega’s bestaande uit psychologen, orthopedagogen, regio behandelaren, vak therapeuten en een psychiater.

Nog even terug naar jou!

Ben je dus op zoek naar een echt leuke baan en zie jij jezelf als iemand met een open, betrokken houding en iemand die collegiaal en zelfstandig is? Solliciteer dan nu bij De Praktische GGZ! We hebben jou veel te bieden! Wat dacht je van:

Direct solliciteren

Als je meer wilt weten over deze functie, ons team, of gewoon wilt laten weten dat je enthousiast bent geworden, neem dan contact op met Bjorn Bouwmeester:

Vacature

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Vul hier een toelichting bij het formulier in.